Pijlinktvis met chorizo

4
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Salsa verde Benodigdheden
  • 2 2 teentjes knoflook 50 gram bladpeterselie 50 gram basilicumblaadjes 1 ansjovisfilet 1 el kappertjes 1 el witte wijnazijn 4 el olijfolie 1 ei Peper Zeezout
  • 3 Kook het ei hard en snijd daarna grof. Doe de knoflook, de bladpeterselie, de basilicum en de ansjovis in een blender en pureer grof. Voeg de kappertjes erbij en mix ze erdoor.
  • 4 Giet de saus over in een kom en doe er de azijn en de olie bij, zodat het een tamelijk vloeibare saus wordt. Voeg tenslotte het ei erbij en proef af met peper en zeezout.
  • 5
    Voorbereiding
  • 6 Kook de bonen gaar. Trek bij elk inktvisje de zijvinnen los en trek de tentakels samen los van het lijfje. Verwijder het rugschild en de zachte ingewanden. Snijd de kop los van het tentakels en gooi deze weg. Spoel de inktvissen onder koud stromend water en dep ze droog. Snijd ze in dunne ringen en zet opzij.
  • 7 Verhit de olijfolie in een pan op hoog vuur en bak hierin de chorizo tot de plakjes knapperig zijn. Voeg nu de inktvis toe en bak alles nog 2 minuten verder op hoog vuur. Doe meteen de gekookte bonen bij de salsa verde en giet dit bij in de pan en
  • 8 schep alles doorelkaar. Dresseer het gerecht en dien meteen op.

Pijlinktvis met chorizo is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Paella
45 min-
Bekijk recept
Zuurkoolgoulash
30 min-
Bekijk recept
Groentesoep met chorizo
Bekijk recept
Kip met chorizo en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kikkererwtenschotel met pijlinktvis, tomaat & basilicum
Bekijk recept
Lentesalade met pijlinktvis
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken pijlinktvis met pesto van rucola
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Salade van pijlinktvis met citroenkruid
35 min Voorgerecht
Bekijk recept