Atjar Ketimoen Bening

4
15 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de komkommer en snijd hem in dunne plakjes.
  • 2 Strooi het zout eroveren druk de komkommer voorzichtig uit.
  • 3 Laat het daarna uitlekken.
  • 4 Was de rode Spaanse peper.
  • 5 Snijd de rode Spaanse peper in de lengte doormidden en verwijder het zaad en de zaadlijsten.
  • 6 Snijd de rode Spaanse peper vervolgens in dunne reepjes.
  • 7
    Voorbereiding
    swijze
  • 8 Snijd de prei in dunne plakjes en haal de ringen uit elkaar.
  • 9 Roer de suiker door de azijn en blijf roeren totdat de suiker helemaal is opgelost.1
  • 0 Voeg de komkommer, rode Spaanse peper en prei bij elkaar en giet het azijn-suikermengsel er overheen.1
  • 1 Meng alles daarna goed door elkaar1
  • 2 Serveertips1
  • 3 Zet de atjar in de koelkast totdat u hem opdient1
  • 4 Een smakelijke Atjar van komkommer, prei en rode Spaanse peper.1
  • 5 Ondanks de rode Spaanse peper blust deze atjar de zeer pittige gerechten

Atjar Ketimoen Bening is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Acar bening
Bekijk recept

Roerbakmie met garnalen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
10 minutennasi met ham en gebakken ei
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensvleesreepjes met zoete sojasaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische babi pangang met worteltjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept