Heerlijke vegetarische tapenade met kikkererwten

4
10 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 De hele zwik in een blender of keukenmachine tot prut malen. Behalve de kruiden. Die hak je fijn en doe je er op het laatst pas door zodat die nog een beetje zichtbaar blijven.
  • 2 Maarrrrrrr. Er is altijd een maar. Het is erg leuk om te experimenteren.
  • 3 De yoghurt vervangen door crème fraîche. Als kruiden neem je bieslook, platte peterselie en wat tijm. De citroensap vervangen door droge witte wijn. De gembersiroop vervangen door ketchup (kleur).
  • 4 En de pittige variant maken we door er een half rood pepertje doorheen te mengen. Dat kan gelijk met de kikkererwten mee de machine in. Heerlijk is dat ook.
  • 5 Lekker met de zelfgemaakte toastjes.
  • 6 Is ons als vegetarisch borrelhapje zeer goed bevallen.

Heerlijke vegetarische tapenade met kikkererwten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bietenhummus
10 min Snack
Bekijk recept
Kikkererwten-paprikastoofpot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Smoothie plus
5 min
Bekijk recept
Heerlijke limoentoetjes
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aardbeien smoothie
Bekijk recept