Krieltjessalade met scampi’s en boontjes

4
45 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 (ontdooitijd + 30 min.)
  • 2
    - Laat de scampi’s oppervlakkig ontdooien en dep droog.
  • 3
    - Kook de ongeschilde aardappelen 20 à 25 min. gaar in lichtgezouten water (naargelang de dikte). Giet af, pel ze en laat afkoelen. Snij middendoor.
  • 4
    - Kook ondertussen de prinsessenbonen 5 min. gaar in lichtgezouten water zonder deksel. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  • 5
    - Snipper de dragon (u hebt 2 eetl. nodig), de sjalotten en het knoflook fijn.
  • 6
    - Snij de wortelen in staafjes ter grootte van de prinsessenbonen.
  • 7
    Voorbereiding
  • 8 ()
  • 9 (15 min.)Smelt 1 eetl. boter in een braadpan en bak het knoflook en de sjalotten glazig. Voeg de staafjes wortel toe en laat 5 min. stoven.1
  • 0 Voeg de krielaardappelen en de prinsessenbonen toe en roer er de rozemarijn en dragon onder. Laat nog 3 à 5 min. warm worden. Kruid met peper en zout.1
  • 1 Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak de scampi’s 2 min. aan elke kant. Roer er 3 eetl. water en het bouillonketeltje onder.1
  • 2 Roer de scampi’s onder de aardappelsalade en laat nog 3 min. stoven. Serveer warm of lauw.

Krieltjessalade met scampi’s en boontjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maisstamppot met paprika en boontjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Puree, tuinbonen en karbonade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipschnitzel met gepofte aardappel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Lekkerbekje met broccolipesto
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Krieltjessalade met rucolapesto
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Krieltjessalade
Bekijk recept
Griekse kipspiesjes met krieltjessalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept