1 Breng 500 ml water aan de kook en los er het blokje Knorr kippenbouillon
2 in op.
3 Was de paprika’s. Snijd de paprika, de ui en de knoflook in grove stukken en
4 kook ze in 10 minuten gaar in de kippenbouillon.
5 Giet de groenten af, maar vang de kippenbouillon op. bouillon Pureer de groenten in de blender of mix ze met een staafmixer tot een gladde coulis (een dikke saus).
6 Breng de bouillon opnieuw aan de kook en gaar er de pasta in volgens de kooktijd op de verpakking. Voeg er een minuut voor de pasta gaar is de erwten aan toe.
7 Snipper de bieslook fijn. Giet de pasta en de erwten af en spoel ze onder koud stromend water. Laat even uitlekken en roer er de paprikacoulis en de gesnipperde bieslook door.
8 Verhit een eetlepel Solo vloeibaar in een antikleefpan. Kruid de scampi’s met peper en zout en bak ze kort aan beide zijden. Laat ze even afkoelen.
9 Verdeel de pastasalade over vier schaaltjes of afsluitbare potjes en voeg aan elke portie drie gebakken scampi’s toe.
Pastasalade met paprikacoulis, erwten en scampis is een recept van Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Courgettebloem gevuld met mousse van courgettes en scampi