1 Spoel de mosselen twee keer onder koud stromend water. Verwijder
2 beschadigde exemplaren en de mosselen die niet dicht gaan.
3 Snijd de selder en ui fijn. Verhit een eetlepel Solo vloeibaar in een kookpot en
4 stoof de selder en de ui kort aan. Voeg de gespoelde mosselen toe. Zet het deksel op de pot en gaar de mosselen tot de schelpen opengaan, schud af en toe even om. Neem de pot van het vuur en laat afkoelen.
5 Meng intussen de jonge sla met de dillepluksels. Maak een vinaigrette van de
6 wijnazijn en de olijfolie en kruid af met peper en zout. Giet de vinaigrette over de sla.
7 Snijd het brood in dobbelsteentjes. Pel het teentje knoflook en pers het.
8 Verhit een eetlepel Solo vloeibaar in een antikleefpan en fruit er de knoflook kort in aan. Bak de croûtons tot ze lichtbruin en lekker krokant zijn. Laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
9 Haal de mosselen uit hun schelp en meng ze door het slaatje.1
0 Serveer de mosselsla in weckpotjes (klassieke steriliseerpotjes, zie foto), afgewerkt met de knoflookcroûtons en wat dillepluksels.
Slaatje met mosselen en knoflookcroûtons is een recept van Solo Open Kitchen