1 Begin met het voorverwarmen van de oven op 220 graden. Giet de kikkererwten af en breng deze op smaak met het paprikapoeder en het komijnpoeder.
2 Roer het goed door en leg de kikkererwten op een bakpapier op een bakplaat.
3 Zodra de oven is voorgewarmd kunnen de kikkererwten de oven in voor ongeveer 20 minuten totdat ze knapperig zijn geworden.
4 Snijd daarna de knoflook heel fijn, de geroosterde paprika's in blokjes en giet een scheutje olijfolie in een wok.
5 Voeg de knoflook, paprika en de spinazie toe en wok de spinazie 3-4 minuten.
6 Voeg daarna de kikkererwten toe, als deze klaar zijn. Eventueel kan je de salade nog op smaak brengen met een snufje zout en peper en om het wat frisser te maken een beetje citroensap.
7 Je kunt de kikkererwten ook in eigen vocht verwarmen in een pannetje, laat ze niet koken en voeg ze toe aan het spinaziemengsel. Zo ben je wel nog sneller klaar.
Warme salade met kikkererwten geroosterde paprika is een recept van Solo Open Kitchen