Salade met gemarineerde minimozzarella

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak eerst de marinade. Verwarm hiervoor de olijfolie op een laag vuur. Bak de chilipeper en de uitgeperste teentjes knoflook tot de knoflook begint te kleuren. Haal de pan van het vuur en roer de oregano en gehakte kappertjes door de olie. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en laat het afkoelen.
  • 2 Giet de mozzarella af en doe de bolletjes in een kom. Giet de marinade over de mozzarella. Schep dat even voorzichtig om en laat 20 minuten staan om de smaak in te laten trekken.
  • 3 Halveer de tomaatjes en verdeel de sla met de tomaatjes over vier borden.
  • 4 Schep de mozzarella uit de marinade (marinade niet afgieten, die heb je nog nodig) en verdeel ze over de sla op de borden. Klop de balsamico bianco door de marinade en giet het mengsel over de salade.

Salade met gemarineerde minimozzarella is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Crostini met paprika en mozzarella
15 min Snack
Bekijk recept
Kaasplank met vijgenbrood
10 min Snack
Bekijk recept
Tomatensoep met sneeuwballen
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Macaroni met boerenkool & mozzarella
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept