1 Pers de sinaasappel en spoel de garnalen af onder stromend water. Droog goed. Voeg het sinaasappelsap in een kom bij de garnalen.
2 Toast de amandelnoten in een hete antikleefpan, tot ze hun aroma vrij geven en goudbruin worden. Dit gaat het best zonder olie.
3 Was de asperges grondig en zet ze in hoge kom kokend water. Kook ze 10 tot 15 minuten.
4 Bak de knoflook heel eventjes in een pan met 2 eetlepels Bertolli Extra Vergine olijfolie. Voeg er de garnalen aan toe samen met het sap en bak het geheel op een hoog vuur gedurende 1 minuut.
5 Zeef het braadvocht van de garnalen in een fijne zeef, doe het in een sauspannetje, voeg er de resterende olie aan toe en een flinke scheut peper.
6 Pel de garnalen en voeg ze toe aan de saus.
7 Giet de asperges af en schik ze op de borden, verdeel de garnalen gelijkmatig en strooi vervolgens de geroosterde amandelen er overheen. Dien onmiddellijk op.
8 Dien dit gerecht op met Italiaanse ciabatta of focacciabrood.
Aspergesalade met garnalen en sinaasappel is een recept van Solo Open Kitchen