Pastasalade met pancetta

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pel en snipper de ui. Snijd de tomaten in stukjes.
  • 2 Verwarm 4 el vloeibare margarine en bak de ui 3 min. Voeg de tomaten toe, bak ze 5 min. mee. Voeg 200 ml heet water en het Knorr bouillonketeltje tuikruiden toe en roer tot het Knorr bouillonketeltje tuinkruiden is opgelost. Laten afkoelen.
  • 3 Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten in een vergiet en onder de koude kraan koud spoelen. Goed laten uitlekken.
  • 4 Rooster de pijnboompitjes in een droge pan lichtbruin. Laat ze op een bord afkoelen.
  • 5 Bak de schijfjes pancetta in een droge pan om en om uit en krokant. Laat ze op keukenpapier afkoelen.
  • 6 Snijd de mozzarella in kleine stukjes.
  • 7 Meng het afgekoelde tomatenmengsel met 150 g rucola en de pijnboompitjes en maal het mengsel met de staafmixer fijn. Voeg peper naar smaak toe.
  • 8 Schep de rucola- en tomatenpesto en de stukjes mozzarella door de koude tagliatelle.
  • 9 Verdeel de pastasalade over 4 grote borden. Breek de schijfjes pancetta erboven en strooi de rest van de rucola erover.

Pastasalade met pancetta is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Antonio Carluccio’s pasta en doperwten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linguine alla carbonara met pancetta en knoflook
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pastasalade
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pastasalade met tonijn
25 min
Bekijk recept
Pastasalade met brie en walnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastasalade met wilde roze zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept