Paas-Lentesalade met geroosterde kip & kiwi bij

8
15 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Boen 2 citroenen schoon, rasp de gele schil en pers de vruchten uit.
  • 2 Schep de kipreepjes in een lage ovenschaal om met 3 eetlepels olie, het sap van de twee citroenen, de citroensrasp, knoflook en peper en zout naar smaak.
  • 3 Spreid de kipreepjes in één laag uit over de bodem van een lage ovenschaal. Rooster de kipreepjes in ca. 25 minuten goudbruin en gaar in de voorverwarmde oven.
  • 4 Laat de kipreepjes afkoelen en bewaar ze eventueel afgedekt in de koelkast.
  • 5 Verdeel de sla, de geroosterde kipreepjes, de kiwi en de tomaatjes over een mooie grote schaal.
  • 6 Pers de laatste citroen uit. Klop 2-3 eetlepels citroensap, de resterende olie, de honing, mosterd en tuinkruiden tot een gladde dressing.
  • 7 Breng de dressing op smaak met peper en zout en sprenkel de dressing over de salade en serveer meteen zodat de blaadjes knapperig blijven. Je kunt ook voor knapperige ijsbergsla kiezen.
  • 8 Tip:
  • 9 Voor de kinderen: maak de lentesalade voor de kinderen nog wat zoeter en fruitiger door de tomaatjes te vervangen door stukjes (verse) ananas. 1
  • 0 Bron: C1000 Paasmagazine 2008 aangepast Eigen foto

Paas-Lentesalade met geroosterde kip & kiwi bij is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Surinaamse snacks
25 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Mini-pavlova met bosbessen en amandelroom
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Gekarameliseerde kip met citrusvruchten en rood pepertje
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met champignons, pancetta en truffelolie
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Paas-cremepuddinkjes
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Paas-Tiramisu
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Paas Kreeft
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Paas Advocaat
10-20 min - Nagerecht
Bekijk recept