Zoek
Koreaans zoetzuur van rettich ( Danmuji)
15 min
Solo Open Kitchen
Bijgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 witte rettichs( daikon) , gewassen,geschild en in 1 cm dikke staafjes gesneden van ± 10 cm lang
1 rode Spaanse peper of een stuk of 5 gedroogde hete pepertjes
350 ml water
350 ml rijstazijn
1 eetlepel zout
200 gram suiker
1 dessertlepel kurkuma ( koenjit/turmeric)
2 laurierblaadjes
20 zwarte peperkorrels
Bereiding
1
Meng alle ingrediënten behalve rettich en rode verse peper in een pan en breng aan de kook.
2
Draai het vuur uit en voeg rettich en peper toe.Even goed roeren.
3
Terugkoelen tot kamertemperatuur.
4
Rettich overdoen in goed afsluitbare gesteriliseerde glazen potten en bewaren in de koelkast. Of wecken.
5
Het zuur kan de volgende dag worden gegeten, maar wordt door het staan steeds lekkerder . De kleur wordt steeds iets donkerder geel.
6
Lekker bij Oosterse gerechten,maar ook op een broodje kaas.
Koreaans zoetzuur van rettich ( Danmuji) is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Gegrilde kippenlapjes op z'n Koreaans
35 min
Bekijk recept
Pittig Gegrild Koreaans Rundvlees (Bulgogi)
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Japans Koreaans Sushi Rol
0-10 min -
Bekijk recept
Pittig Gegrild Koreaans Rundvlees (Bulgogi)
Langer dan 2 uur -
Hoofdgerecht
Bekijk recept