3 Kook de pasta volgens de richtlijnen op de verpakking, zonder zout. Laat uitlekken.
4 Snijd de aubergine en paprika elk in 10 stukken en de courgette in 6 stukken.
5 Bestrijk de groenten lichtjes met de olijfolie en leg ze in een ovenschotel. Rooster ze gaar in 25-30 minuten. Draai ze tijdens het roosteren twee keer om. Geef er een draai over met de zwarte pepermolen.
6 Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge braadpan tot ze goudbruin kleuren. Laat ze afkoelen.
7 Houd enkele basilicumblaadjes opzij. Doe de zongedroogde tomaten, de resterende kruiden, de geroosterde pijnboompitten en de Becel pro.activ in een kom en ga er met de mixer door. Breng op smaak met zwarte peper. Roer er een flinke lepel koud water onder.
8 Voeg de pesto en geroosterde groenten bij de pasta en hussel alles goed dooreen.
9 Verdeel de pasta over 2 borden, werk af met de gereserveerde basilicumblaadjes en dien onmiddellijk op
Geroosterde groenten met verse pasta en pesto is een recept van Solo Open Kitchen