1 Maak de peulerwtjes, worteltjes, lente-uitjes en tomaatjes schoon. Halveer de worteltjes en lente-uitjes in de lengte. Snijd de tomaatjes doormidden.
2 Breng een laag water aan de kook en kook de worteltjes gedurende 4 minuten. Voeg na 2 minuten de peulerwtjes en lente-uitjes toe. Afgieten, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Hak de helft van de kervel fijn.
3 Voeg de fijngehakte kervel aan de sladressing toe. Schep de gekookte groenten en de tomaatjes erdoor en laat de salade tenminste 10 minuten trekken.
4 Verhit vlak voor het eten de vloeibare margarine in een pan en bak hierin de tongfilets 1,5 minuut aan elke kant. Bestrooi met wat zout.
5 Meng de takjes kervel met de salade, schep de salade in het midden van 4 grote borden. Leg de tong er half op en bestrooi met de korstjes.
Salade van knapperige voorjaarsgroente met is een recept van Solo Open Kitchen