Witlof-citrussalade

4
15 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de witlof schoon en trek de blaadjes los. Snijd de venkelknol in ragfijne plakken. Houd het venkelgroen achter. Schil de grapefruit en de sinaasappels dik, zodat er geen wit meer te zien is. Snijd met een scherp mesje de partjes tussen de vliesjes uit. Doe dit boven een kom en vang uitlekkend sap op.
  • 2 Voeg aan het citrussap de olijfolie en naar smaak het sap van
  • 05 à 1 limoen toe. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
  • 3 Meng venkel en witlof met de dressing en schik alles op een brede schaal. Garneer met de citruspartjes en het venkelgroen.

Witlof-citrussalade is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Citrussalade met romige vanilleyoghurt
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met rodekool-citrussalade
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cannoli met citrus-vanillesalade
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Wortel-citrussalade
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept