1 Bak de plakjes ham aan beide kanten krokant in de vloeibare margarine. Laat ze uitlekken op een dubbel vel keukenpapier. Was en droog de andijviereepjes.
2 Roer de karnemelk met de mayonaise glad en meng er de bieslook door. Snijd de peren in vieren en verwijder de kern. Schil de parten en snijd ze in plakjes.
3 Meng in een saladeschaal de andijvie met de karnemelkdressing. Verdeel er de plakjes peer over en verkruimel de plakjes ham erover.
4 Lekker met aardappelrösti en kalkoenfilet met cranberrysaus:
5 Bak de kalkoenfilet in een kneepje vloeibare margarine gedurende 10 à 12 minuten aan beide kanten goudgeel en gaar. Bak ook de aardappelrösti in 5 à 6 minuten lekker krokant.
6 Haal de kalkoenfilets uit de pan en blus het bakvet met een beetje water. Roer de cranberrycompote erdoor en breng aan de kook. Geef de cranberrysaus er apart bij.