3 Vul een smalle maatbeker met de mosterd, anijslikeur, al het citrussap en een beetje zeezout en meng het met de staafmixer
4 Schenk er olijfolie bij en mix het tot een dressing.
5 ZALM MARINEREN.
6 Pel en snijd de sjalot in flinterdunne ringen.
7 Snijd de zalm over de korte kant in flinterdunne plakken en leg ze naast elkaar op een groot bord of plateau.
8 Verdeel er sjalotringen over.
9 Lepel er de helft van de citrusdressing over. 1
0 Dek af met plasticfolie en laat minstens 20 minuten marineren in de koelkast. 1
1 HARICOTS VERTS.1
2 Snijd de haricots verts in stukjes en blancheer de haricots verts 30 seconden in gezouten kokend water, spoel direct koud af op 1
3 een zeef en laat goed uitlekken.1
4 SAVONDS AFMAKEN.1
5 Venkel en spinazie1
6 Snijd de stelen van de venkel en verwijder het eventuele stugge buitenblad. 1
7 Schaaf de venkel op een scherpe rauwkostschaaf of mandoline in dunne plakken1
8 Snijd de spinazie in fijne reepjes.1
9 CITRUS-DILLEDRESSING.2
0 Pluk de dille van de takjes, snijd het grof en meng ze door de resterende citrusdressing.OPMAAK BORD. Verdeel venkel, haricots verts en plakjes zalm speels over borden.Roer de Griekse yoghurt los.Schep een flinke lepel op het bord en veeg deze in een druppelvorm uit met de achterkant van een lepel. Schep er een halve theelepel mierikswortelpuree in en veeg dit uit in de druppel.Lepel de dressing langs en over het gerecht. Strooi er enkele korrels fleur de sel en zwarte peper uit de molen over.
GEMARINEERDE ZALM met VENKELSALADE. is een recept van Solo Open Kitchen