Quinoasalade met halloumi

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en besprenkel ze met Solo vloeibaar. Rooster de zoete-aardappelblokjes 15 minuten in de oven. Laat afkoelen.
  • 2 Breng de quinoa aan de kook in 500 ml lichtgezouten water. Zet het vuur zachter en laat 10-15 minuten op een zacht vuur koken tot de granen gaar zijn (beetgaar zijn ze het lekkerst). Roer ze los met een vork en laat afkoelen.
  • 3 Spoel de linzen onder koud stromend water en laat uitlekken. Doe ze samen met de zoete aardappelblokjes bij de quinoa.
  • 4 Verhit een grillpan en snijd de haloumikaas in dunne reepjes. Rooster de reepjes in ruitjesvorm op de grillpan (door ze tijdens het grillen één keer een kwartslag te draaien) en kruid af met peper en zout.
  • 5 Snijd de kerstomaatjes overlangs en was de rucola. Snipper de chilipeper (verwijder de zaadlijsten als je het liever wat minder pikant hebt), de lente-ui en de muntblaadjes en schep ze met de kerstomaatjes en rucola door de quinoa.
  • 6 Was de limoen, rasp de helft van de schil (alleen het groene laagje, om bitterheid te vermijden) en pers het sap eruit. Werk de salade af met de limoenzeste en het limoensap.

Quinoasalade met halloumi is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van halloumikaas en gegrilde vijgen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Lenteslaatje met licht geroosterde bulgur en gegrilde halloumi
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gratin van zoete aardappelen met halloumi en zaden
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Brochettes voor lekkerbekken
Snack
Bekijk recept

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Quinoasalade
1 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Quinoasalade met feta & tuinbonen
Bekijk recept