1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in kleine blokjes en besprenkel ze met Solo vloeibaar. Rooster de zoete-aardappelblokjes 15 minuten in de oven. Laat afkoelen.
2 Breng de quinoa aan de kook in 500 ml lichtgezouten water. Zet het vuur zachter en laat 10-15 minuten op een zacht vuur koken tot de granen gaar zijn (beetgaar zijn ze het lekkerst). Roer ze los met een vork en laat afkoelen.
3 Spoel de linzen onder koud stromend water en laat uitlekken. Doe ze samen met de zoete aardappelblokjes bij de quinoa.
4 Verhit een grillpan en snijd de haloumikaas in dunne reepjes. Rooster de reepjes in ruitjesvorm op de grillpan (door ze tijdens het grillen één keer een kwartslag te draaien) en kruid af met peper en zout.
5 Snijd de kerstomaatjes overlangs en was de rucola. Snipper de chilipeper (verwijder de zaadlijsten als je het liever wat minder pikant hebt), de lente-ui en de muntblaadjes en schep ze met de kerstomaatjes en rucola door de quinoa.
6 Was de limoen, rasp de helft van de schil (alleen het groene laagje, om bitterheid te vermijden) en pers het sap eruit. Werk de salade af met de limoenzeste en het limoensap.