2 Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking, roer hem goed los met een vork en laat afkoelen. Hak de koriander fijn en schep hem door de couscous.
3 Spoel de kikkererwten en laat ze goed uitlekken. Ontvel de chorizo en snijd hem in plakjes. Pel de look en snijd hem in plakjes. Verhit de Solo Margarine in een koekenpan en bak de chorizo samen met de knoflook. Voeg de uitgelekte kikkererwten toe.
4 Snijd de citroen en pompelmoezen ‘à vif’ met een scherp aardappelmesje (je houdt alleen de partjes over, zonder de vliesjes) en vang het sap op voor de kardemomsiroop.
5 Verhit een droge koekenpan en rooster de amandelen kort, tot ze lichtbruin en krokant zijn.
6 Meng de kikkererwten met de chorizo en met de couscous en schep er daarna voorzichtig de citrusstukjes en amandelen door. Werk af met de blauwe bessen.
7 Maak de siroop:
8 Laat de suiker met het water, de citrussappen en kardemom inkoken tot een siroop. Laat afkoelen en bewaar in een gesteriliseerd flesje.