Kikkererwten salade met bosui, tomaat en basilicum

2
20 min
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • 2 Giet de kikkererwten af en schep ze in een bakje.
  • 3 Giet wat olijfolie over de kikkererwten en voeg daarna ook het komijnpoeder, paprikapoeder en eventueel de chilipoeder toe.
  • 4 Roer dit goed door en breng het verder op smaak met een snufje zout en peper.
  • 5 Leg op een bakplaat wat bakpapier en schep de gekruide kikkererwten op de bakplaat.
  • 6 Als de oven klaar is met voorverwarmen kunnen de kikkererwten voor ongeveer 20 minuten de oven in totdat ze lekker een beetje knapperig zijn geworden.
  • 7 Ondertussen snijd je het bosuitje en de cherrytomaatjes in stukjes.
  • 8 Als de kikkererwten klaar zijn, schep je deze op een bord of in een bakje en voeg je de stukjes cherrytomaat, de bosui en de basilicum toe en opdienen maar!
  • 9 Echt een heerlijke, snelle, eenvoudige en verrassende salade1
  • 0 Tip :Echt een aanrader om eens kikkererwten met kruiden uit de oven te bereiden, niet alleen lekker in een salade maar ook om zo op de snoepen.!!!1
  • 1 Deze salade kun je ook als voorgerecht serveren of bij een knapperig ciabattabroodje als lunch.

Kikkererwten salade met bosui, tomaat en basilicum is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Meloensoep met basilicum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bietenhummus
10 min Snack
Bekijk recept
Kikkererwten-paprikastoofpot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept