Zoek
Muffins met courgette en basilicum
6
35 min
Solo Open Kitchen
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
2 dl karnemelk
0.5 koffielepel zout
1 koffielepel bakpoeder (‘baking powder')
70 g Solo
200 g zelfrijzende bloem
2 eieren
1 geraspte courgette
peper
handvol basilicumblaadjes
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 190°C.
2
Meng in de keukenrobot de bloem, het bakpoeder, het zout en de peper.
3
Voeg de Solo toe en mix.
4
Voeg de eieren één voor één toe en daarna zoveel karnemelk als nodig.
5
Het deeg moet dik en mag niet glad zijn.
6
Voeg de geraspte courgette en de basilicum toe en meng het deeg goed.
7
Vet de muffinvormpjes in.
8
Stort het deeg in de vormpjes en plaats ze in de oven.
9
Laat ze gedurende ongeveer 15 minuten bakken. 1
0
Ga met de punt van een mes na of ze goed gebakken zijn. 1
1
Als de punt droog blijft, zijn de muffins klaar. 1
2
Laat ze gedurende 3 tot 5 minuten in hun vormpjes afkoelen. 1
3
Haal ze uit de vormpjes en laat ze verder afkoelen op een rooster.
Muffins met courgette en basilicum is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Meloensoep met basilicum
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min
Snack
Bekijk recept
Advocaatmuffins
10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Muffins met ham, erwten en munt
20 min
Lunchgerecht
Bekijk recept
Muffins met pistachenoten
10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Vlindercupcakes
20 min
Nagerecht
Bekijk recept