Zoek
Scones met aardbeienconfituur en slagroom
4
30 min
Solo Open Kitchen
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
250 g zelfrijzend bakmeel
1 koffielepel bakpoeder
0.5 koffielepel zout
50 g Solo
1 zakje vanillesuiker
2 eetlepels suiker
0.75 dl melk
125 ml slagroom
0.5 pot aardbeienconfituur
1 ei
Bereiding
1
Verwarm de oven voor op 225 °C of gasovenstand
2
Bekleed een bakblik met bakpapier.
3
Zeef het bakmeel met het bakpoeder en het zout boven een kom.
4
Voeg vanillesuiker en suiker toe.
5
Snij de Solo in kleine stukjes en haal dan de Solo door de bloem.
6
Klop het ei met de melk los; bewaar 1/2 eetlepel en schenk de rest bij het bloemmengsel.
7
Kneed het geheel tot een samenhangende rol.
8
Verdeelin 8 stukken, leg ze op het bakblik en bestrijk ze met de rest van de melk.
9
Bak de scones in het midden van de oven in ca. 10 minuten lichtbruin. 1
0
Haal ze uit de oven en laat ze op de rooster afkoelen. 1
1
Klop de slagroom stijf en serveer de scones met de confituur en de slagroom.
Scones met aardbeienconfituur en slagroom is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Slagroomtaart
50 min
Gebak
Bekijk recept
Meloenvla met gember
10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetruffeltaart
45 min
Bekijk recept
Cranachan - Slagroom met havervlokken en frambozen
Nagerecht
Bekijk recept
Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Scones
Bekijk recept
Scones met mascarpone en frambozen-sinaasappeljam
25 min
Nagerecht
Bekijk recept
Scones met olijven en kruidenroom
25 min
Lunchgerecht
Bekijk recept