Pita met steak en pittige auberginesalsa

4
60 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de ijsbergsla fijn. Ontpit de tomaten en de komkommer en snij ze in kleine blokjes. Kruid met peper, zout en wat geperste look en voeg 2 el olijfolie en het citroensap toe. Zet de groenten koud weg. Snij de aubergines in de lengte doormidden en kerf ze kruiselings in met een mes. Schik de aubergines op een bakplaat en besprenkel ze met wat olijfolie. Strooi er wat zout over en bak de aubergines in 25 min goudbruin in een voorverwarmde oven op 180°C. Lepel het zachte vruchtvlees uit de aubergines en prak het fijn. Roer de chilisaus en de yoghurt erdoor en breng op smaak met peper en zout. Kruid de steak met peper en zout. Bak ze in een grillpan of op de barbecue. Laat het vlees even rusten onder aluminiumfolie. Grill of toast de pitabroodjes tot ze warm zijn. Snij ze open en verdeel de gemarineerde groenten en de fijngesnipperde sla over de broodjes. Snij de steak in fijne plakjes en verdeel het over de broodjes. Werk af met de auberginesalsa en dien lauw op.

Pita met steak en pittige auberginesalsa is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Pita “terug naar school”
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Pita met omelet, champignons en gekookte hesp
20 min
Bekijk recept
Veggie pita
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pita met falafel en avocadosalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept