1 Maak een kuiltje in de bloem en strooi het zout errond. Meng de gist met het lauwe water en breek het eitje in het kuiltje in de bloem. Voeg het water en de olijfolie bij het ei en werk de bloem door het vocht. Als het deeg te korrelig is, voeg dan wat water toe. Is het te nat en kleverig, voeg dan wat bloem toe... Kneed minimum 10 minuten tot een stevig deeg.
2 Bestuif het werkblad met de bloem en kneed het deeg vervolgens nogmaals 10 minuten.
3 Maak een keukendoek vochtig en leg dit over het deeg. Laat ongeveer 30 minuten rijzen.
4 Verwijder de keukendoek, bestuif het deeg met wat bloem en sla het plat. Bestuif het werkblad en de deegrol met wat bloem en rol het deeg uit van het midden naar buiten toe. Draai het regelmatig rond zodat je een mooie, ronde platte schijf bekomt. Leg het deeg op een bakplaat.
5 Meng de ricotta met de cayennepeper en de olijfolie en verspreid dit over de pizzabodem, schik de ansjovis erop en bestrooi met wat verse geritste tijm.
6 Verwarm de oven voor op 200°C en bak de pizza af in 15 à 17 minuten.
Pittige pizza met ansjovis en ricotta is een recept van Solo Open Kitchen