Zoek
Wortelcake met gember en pompoenpitten
4
75 min
Solo Open Kitchen
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
300 g wortels
15 g verse gember
2 eieren
500 g zelfrijzende bloem
200 g Solo
150 g suiker
50 g pompoenpitten (groene pitten die verkocht worden in de dieetwinkels)
Bereiding
1
Schil de wortels en rasp ze in de keukenrobot of met de hand.
2
Schil de gember en rasp hem eveneens.
3
Klop de eieren krachtig op met de suiker. Voeg er de zacht geworden Solo aan toe en klop verder op.
4
Voeg de bloem toe aan het eimengsel toe en verwerk dit deeg tot er geen klonters meer zijn.
5
Meng er nadien de wortels en de gember bij .
6
Verwarm de oven op 170°C.
7
Beboter een cakevorm(of 12 tot 16 kleine individuele vormpjes) en bestrooi ze met bloem. Klop het teveel aan bloem zachtjes weg.
8
Vul de cakevorm(pjes) met het deeg en bestrooi ze met de pompoenpitten.
9
Schuif ze 35 à 40 minuten in de oven, of totdat ze mooi goudbruin gebakken zijn. Je mespunt moet er proper uitkomen.1
0
Laat afkoelen.
Wortelcake met gember en pompoenpitten is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Pascale Naessens' parmezaanchips met zaadjes
5 min
Snack
Bekijk recept
Groene kruidenmie met spitskool
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse maaltijdsalade met garnalen
35 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept
Wortelcake
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Carrot cake (wortelcake)
30 min
Nagerecht
Bekijk recept
Sipke Jan’s Worteltaart
2 uur-
Bekijk recept
Spinazie-wortelcake
20 min
Bijgerecht
Bekijk recept