Wortelcake met gember en pompoenpitten

4
75 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de wortels en rasp ze in de keukenrobot of met de hand.
  • 2 Schil de gember en rasp hem eveneens.
  • 3 Klop de eieren krachtig op met de suiker. Voeg er de zacht geworden Solo aan toe en klop verder op.
  • 4 Voeg de bloem toe aan het eimengsel toe en verwerk dit deeg tot er geen klonters meer zijn.
  • 5 Meng er nadien de wortels en de gember bij .
  • 6 Verwarm de oven op 170°C.
  • 7 Beboter een cakevorm(of 12 tot 16 kleine individuele vormpjes) en bestrooi ze met bloem. Klop het teveel aan bloem zachtjes weg.
  • 8 Vul de cakevorm(pjes) met het deeg en bestrooi ze met de pompoenpitten.
  • 9 Schuif ze 35 à 40 minuten in de oven, of totdat ze mooi goudbruin gebakken zijn. Je mespunt moet er proper uitkomen.1
  • 0 Laat afkoelen.

Wortelcake met gember en pompoenpitten is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pascale Naessens' parmezaanchips met zaadjes
5 min Snack
Bekijk recept
Groene kruidenmie met spitskool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse maaltijdsalade met garnalen
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

Wortelcake
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Carrot cake (wortelcake)
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Sipke Jan’s Worteltaart
2 uur-
Bekijk recept
Spinazie-wortelcake
20 min Bijgerecht
Bekijk recept