Pita met Finettes

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de Finettes met de paprika, de komijn, de koriander en 1 eetlepel olijfolie.
  • 2 Laat een kwartier marineren.
  • 3 Snijd de sla in dunne reepjes.
  • 4 Snijd de tomaat in schijfjes en de rode ui in zeer fijne schijfjes.
  • 5 Zet een pan met antikleeflaag op laag vuur.
  • 6 Giet er wat olijfolie in en laat de zeer fijn gehakte witte ui gedurende 8 minuten zacht bakken.
  • 7 Zorg ervoor dat de ui haast niet kleurt.
  • 8 Roer dus zeer regelmatig.
  • 9 Zet het vuur onder de pan hoger en voeg de Finettes en hun marinade toe. 1
  • 0 Peper, zout en pers het knoflook uit boven de pan. 1
  • 1 Laat 3 minuten al roerend bakken. 1
  • 2 Snijd de bovenkant van de pitabroodjes. 1
  • 3 Leg de broodjes even onder de grill om te warmen. 1
  • 4 Vul elk broodje met een bodempje sla. 1
  • 5 Leg er tomaat en rode ui op. 1
  • 6 Vul aan met het vlees. 1
  • 7 Laat dan over de vulling 2 eetlepels dikke yoghurt vloeien.

Pita met Finettes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

tomatensoep met finettes
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Tomatensoep met finettes
50 min Voorgerecht
Bekijk recept
Wokje met finettes, spinazie en Conimex Curry
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
PASTA MET FINETTES, BACON EN CHILI
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Pita “terug naar school”
20 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Pita met omelet, champignons en gekookte hesp
20 min
Bekijk recept
Veggie pita
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pita met falafel en avocadosalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept