1 Pel de uien en snijd ze in ringen van gelijke grootte.
2 Smelt de boter in een braadpan en voeg de olijfolie toe.
3 Voeg de uien toe en bak om middelhoog vuur voor 5 – 10 minuten totdat de uien zacht zijn.
4 Voeg de basterdsuiker toe en roer door elkaar.
5 Leg de deksel schuin op de pan, draai het vuur lager en bak de uien voor 50 minuten terwijl je af en toe roert. Let op dat je het vuur niet te hoog zet. De uien zijn na een uur gekarameliseerd. Haal de pan van het vuur en zet apart.
6 Verwarm de oven voor op 230°C.
7 Smeer de bladerdeegplakjes in met een beetje water.
8 Pel de knoflook, haal ze door de knoflookpers en leg een uitgeperst teentje knoflook op elk plakje bladerdeeg.
9 Snijd de verse rozemarijn fijn en verdeel over de plakjes bladerdeeg. 1
0 Schep de gekaramelliseerde uien op de plakjes bladerdeeg. Bestrooi eventueel met de geraspte Parmezaanse kaas. Vouw de hoeken van het bladerdeeg terug maar hou het midden open. 1
1 Klop het ei los en bestrijk de randen van de taartjes met een kwastje. Het ei zorgt voor een goudbruine kleur1
2 Snijd de tomaat in plakjes en leg op elk taartje een plakje. Bestrooi met de Italiaanse kruiden. 1
3 Bak de taartjes voor 13 – 18 minuten in de oven of totdat ze goudbruin van kleur zijn.