Gestreken Mastellen

4
5 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Een mastel kan je qua vorm nog het best vergelijken met een donut. Het heeft dezelfde ronde vorm, maar geen gaatje in het midden, meer een soort putje. Daar houdt de vergelijking meteen ook op, want qua smaak liggen beide mijlenver uit elkaar. Terwijl een donut gigantisch veel suiker bevat, is een mastel meer sandwich-achtig, met een vleugje kaneelsmaak.
  • 2 Het recept is heel eenvoudig:
  • 3 je snijdt een mastel doormidden en bestrijkt de beide helften met boter en bruine suiker (hoeveelheid naar keuze). Vervolgens leg je de beide helften terug op elkaar en strijk je ze tussen wat aluminiumfolie met een strijkijzer helemaal plat. De bedoeling is dat de bruine suiker lichtjes krokant wordt.

Gestreken Mastellen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Mastellen
0 min
Bekijk recept
Echte Aalsterse vlaaien
60 min Nagerecht
Bekijk recept
Aalsterse Vlaaien
0 min
Bekijk recept
De echte Aalsterse vlaai
0 min
Bekijk recept

Kerstkransjes
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Russische Paaspudding
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Trifle
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Timbale De Poulet Fume Au Manque
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept