2 Strijk met een borsteltje het ganse vel in met water.
3 Verdeel het vel in 4 en dan elk deel nog eens in 3 gelijke reepjes.
4 De delen moeten evengroot zijn ongeveer 3,5 cm per reepje ( het zijn mini chocolade broodjes!).
5 Breek de chocolade in een lange reep ongeveer 2 à 3 blokjes , en leg deze op het einde van elk reepje bladerdeeg ,want we gaan deze eens opgevuld oprollen.
6 Pel de banaan en snijd hem in schijfjes. Plet de banaan in een kom met een beetje! citroensap en een beetje honing een koffielepeltje in ruim voldoende. Lopende honing werkt makkelijker. meng alles onder elkaar.
7 Verdeel het banaanmengesel op elk reepje bladerdeeg.
8 Rol de reepjes bladerdeeg op en druk de zijkanten dicht.
9 Kluts een gans eitje (eventueel met geutje melk) en strijk met een borstel de broodjes in = doreren. Dit zorgt voor een mooi bruin kleurtje.1
0 Let erop dat de broodjes plaats hebben om beetje uit te zetten , laat beetje plaats tussen de broodjes.1
1 Afbakken in een hetelucht oven van 200°c ongeveer 20 à 25 minuutjes.1
2 En smullen maar!!!
Mini chocolade broodjes met banaan is een recept van Solo Open Kitchen