Gegratineerde boterhammen met tomaat

5
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Donderdag veggie-dag:
  • 2 Pel het teentje knoflook en snij in 2, snij de olijven in plakjes, snipper de basilicumblaadjes.
  • 3 Snij het brood in sneden van 1,5 cm dik.
  • 4 Gril de boterhammen even onder de grill, wrijf ze daarna in met de knoflook.
  • 5 Verwarm de oven voor op 180°.
  • 6 Snij de tomaten en mozzarella in gelijke plakjes.
  • 7 Leg de tomatenplakjes op de boterhammen en smeer ze royaal in met de pesto.
  • 8 Leg op ieder tomatenschijfje een schijfje mozzarella en leg daar bovenop enkele olijvenplakjes.
  • 9 Bestrooi met oregano en de gesnipperde basilicum, afkruiden met pezo.1
  • 0 Leg de boterhammen op een bakplaat en zet in de oven tot de kaas gesmolten is.

Gegratineerde boterhammen met tomaat is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde mosselen
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vis en wittekool schotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde vijgen met pijnappelzaad
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde lychees op de wijze van Reims
20 min Voorgerecht
Bekijk recept