4 Begin met het voorverwarmen van de oven volgens de bereidingswijze op het pakje van het croissantdeeg. Snijd daarna de banaan in hele dunne plakjes.
5 Maal daarna de hazelnoten wat fijner met bijvoorbeeld een keukenmachine. Zelf heb ik de hazelnoten in een diepbord gelegd, een schone theedoek eroverheen en met een pannetje op de hazelnoten gedrukt.
6 Haal het croissantdeeg uit het blikje en begin met het eerste croissantje. Smeer een dun laagje nutella op het deeg, leg dan op het brede stuk van het croissantje 2/3 bananeplakjes naast elkaar. En leg dan nog een paar bananenplakjes onder elkaar .
7 Strooi als laatste een beetje hazelnotenkruimels eroverheen en rol het croissantje dan op volgens de aanwijzingen op het blikje. Ga zo door totdat je alle croissantjes hebt gemaakt. Je kan eventueel nog een beetje hazelnotenkruimels over de bovenkant van de croissantjes uitstrooien.
8 De croissantjes kunnen nu bij mij voor ongeveer 10 minuten de oven in. Maar controleer dit even op het blikje van het croissantdeeg. Na ongeveer 10 minuten zijn je croissantjes klaar en dan smullen maar!
Lekker ontbijt: croissantjes met banaan is een recept van Solo Open Kitchen