Boerenbrood met walnoot, vijg en rozijnen

2
205 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Week vooraf de rozijnen 10 minuten in lauw water, giet het water af en laat drogen.
  • 2 Meng roggemeel en tarwebloem en voeg het zout toe.
  • 3 Maak een kuiltje en doe hierin de in 250ml lauw water opgeloste gist.
  • 4 Voeg ahornsiroop toe.
  • 5 Kneed het deeg zo'n 15 min. tot het soepel aanvoelt.
  • 6 Dek het deeg af en laat 60 min. rijzen.
  • 7 Sla het dan met een klap neer.
  • 8 Kneed geleidelijk aan de noten, vijgen en rozijnen door het deeg en let erop dat ze gelijkmatig verdeeld zijn.
  • 9 Vorm een langwerpige bol van het deeg, leg het in een bakblik en laat 60 min. rijzen.1
  • 0 Verwarm de oven voor op 200°C en bak het brood gaar in 45 min.1
  • 1 Haal uit de oven en laat afkoelen.

Boerenbrood met walnoot, vijg en rozijnen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Kruidkoek met rozijnen
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Tonijn met korianderboter
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fondue Savoyarde
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croque van de herder
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept