Zoek
Boerenbrood met walnoot, vijg en rozijnen
2
205 min
Solo Open Kitchen
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
140 g rozijnen
240 g roggemeel
100 g tarwebloem
5 g zout
15 g gist
50 g ahornsiroop
140 g gehakte walnoten
140 g gedroogde vijgen, in stukken gesneden
Bereiding
1
Week vooraf de rozijnen 10 minuten in lauw water, giet het water af en laat drogen.
2
Meng roggemeel en tarwebloem en voeg het zout toe.
3
Maak een kuiltje en doe hierin de in 250ml lauw water opgeloste gist.
4
Voeg ahornsiroop toe.
5
Kneed het deeg zo'n 15 min. tot het soepel aanvoelt.
6
Dek het deeg af en laat 60 min. rijzen.
7
Sla het dan met een klap neer.
8
Kneed geleidelijk aan de noten, vijgen en rozijnen door het deeg en let erop dat ze gelijkmatig verdeeld zijn.
9
Vorm een langwerpige bol van het deeg, leg het in een bakblik en laat 60 min. rijzen.1
0
Verwarm de oven voor op 200°C en bak het brood gaar in 45 min.1
1
Haal uit de oven en laat afkoelen.
Boerenbrood met walnoot, vijg en rozijnen is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rodekool met rozijnen
10 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min
Snack
Bekijk recept
Kruidkoek met rozijnen
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Tonijn met korianderboter
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fondue Savoyarde
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croque van de herder
10 min
Lunchgerecht
Bekijk recept