1 Een heerlijk gevuld brood met zelfgemaakte kruidenboter, geraspte kaas en bosui. Lekker om ‘s avonds als “borrelhapje” te serveren, als bijgerecht bij soep of als lunch. Eventueel kan je ook nog andere ingredienten aan het brood toevoegen zoals stukjes ham, paprika of geitenkaas.
2 Tijd: 20 min. + ongeveer 10 min. in de oven
3Voorbereiding swijze:
4 Begin met het voorverwarmen van je oven op 180 graden. Snijd eerst schuine plakken van ongeveer 1-2 cm dik van het brood maar let op: snijd het brood niet helemaal door tot beneden! Vervolgens snijd je het brood kruislings in maar dan vanaf de andere kant. Bekijk de foto voor meer duidelijkheid.
5 Smelt daarna de boter en meng deze daarna met het knoflookpoeder, peterselie, basilicum en eventueel de chilipoeder.
6 Verdeel de ‘kruidenboter’ tussen alle plakjes van het brood. Als laatste verdeel je de geraspte kaas tussen de plakjes brood.
7 Zet het brood voor ongeveer 10 minuten in de oven totdat de geraspte kaas gesmolten is. Als het brood in de oven staat, snijd je de bosuien in dunne ringetjes. Als het brood klaar is, haal je deze uit de oven en verdeel je de bosui tussen de plakjes van het brood.