2 Smelt de boter op een laag vuur, leg de soldaatjes in een enkele laag in de pan. En bak ze door en door krokant. Bestrooi ze ruim met zout.
3 Serveertips
4 Lekker voor in een salade.
5 Maar bij een soepje zijn ook erg lekker.
6 Oeuf cocotte
7 Een simpel gerechtje waar je eindeloos mee kunt variëren. Perfect ook om met een klein restje van gisteren iets leuks te maken. Wij maakten ze bijv. ook met jonge courgette en uitgebakken spekjes, lekker!
8 Verwarm de oven op 180 graden. Vet een klein ovenschaaltje in met boter en bestrooi met zout en peper. Schep de lepel creme fraiche op de boden en leg daarop een flinke lepel vulling, bijvoorbeeld zalm, ham of wat voorgebakken groente. Breek het eitje erboven, zet in een ovenschaal en vul de schaal aan met water. Net zoveel tot het halverwege de schaaltjes ei staat.
9 Bak het 10 tot 15 minuten in de oven. Het eiwit moet gestold zijn maar de dooier, dat is aan jezelf. 1
0 En dat is het hele recept. Maar je kunt er eindeloos mee varieren.