1 Pintxos zijn typische Barcelonese hapjes., die op grote schalen op de bar staan. In elk hapje zit een prikker ( pintxo), die bij het afrekenen worden geteld.
2 Snij van een stokbrood of ciabatta dikke schuine plakken.
3 Besmeer ze met olijfolie .
4 Links onder op de foto.Meng een beetje mayonaise met wat kappertjes en peper en zout naar smaak.Besmeer stukjes stokbrood met dit mengsel.
5 Leg er 2-3 halve rode uienringen op en een sardinefileetje.
6 Links boven op de foto.Snijd artisjokharten uit 1 blikje in reepjes.Meng met 1 eetlepel mayonaise en een paar blaadjes fijn gesneden verse basilicum.
7 Beleg sneetjes stokbrood met een plakje serranoham en leg er een lepeltje van het mengsel op.
8 Rechts onder op de foto.Leg een paar blaadjes verse spinazie op de sneetjes stokbrood en hierop kant en klare of zelf gemaakte krabsalade.
9 Rechts boven op de foto.Bak van 4 eieren een paar eetlepels melk,een luchtige omelet.Laat afkoelen.1
0 Besmeer de sneetjes stokbrood met knoflookmayonaise .Bestrooi de omelet met wat ringetjes bosui en Hollandse garnalen en rol de omelet op.1
1 Snij in plakken en beleg hier de stukjes stokbrood mee.