Ciabatta met vegapaté en zoetzure tomaatjes

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bij een broodje zonder vlees of vis kom je al gauw uit bij een broodje kaas. Wat als je daar niet zo van houdt, of wel eens wat anders wilt? Dan probeer je deze vegetarische paté. De basis is van gepureerde kikkererwten, net als bij falafel. Daardoorheen gaat een mix van noten, eieren en groente, en voor wat extra proteïne wat supergezonde Hüttenkäse. En ook de zoetzure tomaatjes maak je zelf. Kind kan de was doen!
  • 2 Voor de tomaatjes:
  • 3 1 bakje cherry-tomaatjes, gehalveerd
  • 4 2 el witte wijnazijn
  • 5 1 el gembersiroop
  • 6 4 ciabatta’s
  • 7 paar blaadjes sla
  • 8
    Voorbereiding
  • 9 Verwarm voor de tomaatjes de azijn met de gembersiroop. Haal van het vuur, voeg de tomaatjes toe laat 20 minuten marineren.1
  • 0 Pureer voor de paté de kikkererwten in de keukenmachine. Duw de gekookte eieren door een zeef. Meng in een kom alle ingrediënten voor de paté. Breng op smaak. Laat even opstijven in de koelkast.1
  • 1 Beleg de broodjes met sla, schep daarop de paté en daarop wat uitgelekte zoetzure tomaatjes.

Ciabatta met vegapaté en zoetzure tomaatjes is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Kip in Parmaham met broccolirijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Libanese tabouleh
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Gepofte zoete aardappel met avocado-maissalade
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bonensoep met ciabatta
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Panzanellasalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Millefeuille van rode bietjes en mozzarella, vinaigrette met pancetta
Voorgerecht
Bekijk recept