Rozijnenbrood met kaneel

6
80 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vet een broodvorm ( inhoud 9 dl ) in en bedek de bodem met bakpapier .
  • 2 Zeef de bloem , het zout , het bakpoeder en het kaneelpoeder boven een grote mengkom en kneed de boter erdoor met je vingertoppen tot je een fijn broodkruim krijgt .
  • 3 Roer hier de suiker , de rozijntjes en de zeste door , mix in aparte kom het appelsiensap , de melk en de eieren en voeg toe aan de droge ingrediënten en meng tot een vaste massa .
  • 4 Schep dit in de vorm en maak een klein kuiltje int midden ( zo rijst het brood gelijkmatiger ) .
  • 5 Bak het brood 60 a 70 min in een voorverwarmde oven op 180°C tot de pin er proper uit komt , laten afkoelen in de vorm .
  • 6 Pas aansnijden als het brood volledig afgekoeld is .
  • 7 Eet smakelijk :)

Rozijnenbrood met kaneel is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Appel, kaneel en rozijn
15 min Snack
Bekijk recept
Mandarijnenpuddinkjes
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Verloren rozijnenbrood met abrikozenmoes
20 min
Bekijk recept
Zoete kwark-roombroodjes
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Wentelteefjes met kaneel-limecrème
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Rozijnenbruschetta met Italiaanse aardbeien
15 min Nagerecht
Bekijk recept