1 Een heerlijk vegetarisch lunchgerecht.Met een kopje soep vooraf en een toetje na ook een volledige hoofdmaaltijd. Lekker makkelijk op een vrijdag of zaterdag.
2 Verhit de grillpan.Bestrijk de portobello-paddenstoelen rondom dun met olie.
3 Leg ze in de pan en gril ze 2-3 minuten; keer ze halverwege.Zet het vuur laag, leg de paddenstoelen op de bolle kant.
4 Strooi wat zout en peper in de holtes.
5 Verdeel de repen paprika en plakjes mozzarella erover.
6 Dek ze losjes af met een stuk aluminiumfolie en laat de kaas zachtjes smelten.Neem ze uit de pan.Halveer de ciabattas.
7 Leg ze met de snijkanten in de grillpan en rooster ze kort tot ze lichtbruin zijn.Besmeer de snijkanten met pesto.
8 Beleg de onderste helften met rucola en leg er de portobello-burgers op.Dek af met de bovenste helften ciabatta.
9 Tip: lekker met geroosterde courgette uit de oven.1
0 BRON Vriendin. nl
Portobello-burgers ciabatta met mozzarella is een recept van Solo Open Kitchen