Bruschetta met paddenstoelentapenade

12
20 min
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak paddenstoelen schoon en snijd ze in stukjes. Hak de peterselie fijn. Pel de teentjes knoflook.
  • 2 Verwarm een wok. Voeg een scheutje olie en de paddenstoelen toe. Pers knoflook fijn boven de wok en roerbak 2 min. op een hoog vuur. Giet eventueel vrijgekomen vocht af. Roer het Bouillonketeltje erdoor en warm het 2 min. mee.
  • 3 Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op een hoog vuur.
  • 4 Houd 12 mooie stukjes paddenstoel apart. Maal (met een staafmixer) de rest van het champignonmengsel, Ÿ van de pijnboompitten en Ÿ van de peterselie tot een grove pasta. Breng op smaak met wat peper. Laten afkoelen.
  • 5 Bestrijk de sneetjes brood aan beide kanten met een beetje olijfolie.
  • 6 Verhit een droge grill- of koekenpan. Rooster hierin de sneetjes brood aan beide kanten goudbruin.
  • 7 Verdeel de tapenade over de geroosterde bruchetta en garneer met de stukjes paddenstoel. Leg de blaadjes sla met op elk een bruchetta op kleine bordjes of een grote schaal en strooi de rest van de pijnboompitten en peterselie erover.

Bruschetta met paddenstoelentapenade is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Truffelgnocchi met haricots verts, ei en fricandeau
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bruschette
30 min Snack
Bekijk recept
Bruschette met paddenstoelentapenade
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gekookt eitje met broodsoldaatjes en truffelboter
15 min Lunchgerecht
Bekijk recept

Bruschetta's met carpaccio
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
bruschetta met paprika en feta
60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Bruschetta's met puree van aardperen
Snack
Bekijk recept
Italiaanse bruschetta met rosbief en tonijnmayonaise
30 min-
Bekijk recept