1 Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze in kokend water in ca. 5 minuten beetgaar. Giet af, spoel met koud water af en laat afkoelen.
2 Hak de koriander fijn. Snijd de lente-uitjes in ringen.
3 Maal de visfilet in een keukenmachine of met de staafmixer fijn. Voeg
05 theelepel peper, wat zout, 4 eetlepels lente-uiringetjes en 3 eetlepels koriander toe. Meng alles goed door elkaar. Rol er (met natte handen) 6 ballen van en druk die plat tot ovale burgers.
4 Schil de mango, snijd het vruchtvlees los van de pit en in kleine stukjes. Meng ¾ van de mango met 2 eetlepels sinaasappelsap, 4 eetlepels lente-uitjes en de rest van de koriander. Voeg naar smaak peper en zout toe.
5 Meng in een ruime schaal 4 eetlepels sinaasappelsap met
05 theelepel peper, wat zout en de olie. Hussel de bloemkool, de rest van de mango en de lente-ui erdoor.
6 Gril de visburgers in een hete grillpan of onder de hete grill in ca. 5 minuten om en om lichtbruin en gaar.
7 Besmeer de boterhammen met halvarine. Leg de visburgers op 6 boterhammen, verdeel de salsa erover, leg de andere boterhammen er met de besmeerde kant naar beneden op. Snijd de sandwiches schuin doormidden en leg ze op 4 borden. Geef de salade erbij.
Visburgersandwiches met bloemkoolsalade is een recept van Solo Open Kitchen