1 Leg de zalmsneetjes in een schaal en bestrooi ze met zout en peper. Hak de lenteuitjes fijn. Breng de azijn met de suiker, 1 dl water en de lenteuitjes aan de kook en roer totdat de suiker is opgelost. Schenk de hete azijn over de zalm en laat het afkoelen.
2 Roer de zalmeitjes en de dille voorzichtig door de mayonaise. Bak het zalmvel krokant in een hete pan. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en schaaf er met de kaasschaaf linten van. Leg ze op een bord, bestrooi ze met zout, plaats er nog een bord bovenop en verzwaar dit met bijvoorbeeld een zware pan.
3 Laat de komkommer ca. 15 minuten onder druk staan, zodat het vocht eruit trekt.
4 Bestrijk de boterhammen met Planta en rooster ze op de grillpan bruin en krokant. Bestrijk de boterhammen dan met wat mayonaise en beleg er 4 met waterkers en sneetjes zalm. Leg daarop weer een met mayonaise bestreken boterham en beleg deze met komkommer en daarop een krokant zalmvelletje.
5 Leg de laatste boterhammen er met de mayonaisekant naar beneden bovenop.
6 Steek er een lange houten prikker doorheen en serveer direct.