1 Oef, deze knoflookbroodjes zijn niet alleen onwijs makkelijk om te maken, maar ook nog eens verslavend lekker. Ideaal als snack, voor bij de borrel of naast een bordje pasta. Yum!
2 Verwarm je oven voor op 180 graden en smelt de boter op laag vuur. Hak de knoflook en peterselie fijn. Rol het pizzadeeg uit tot een rechthoekige lap van bijna een centimeter dik. Snijd er 12 stroken van, elk ongeveer 15 centimeter lang.
3 Meng de knoflook en peterselie door de gesmolten boter en bestrijk hiermee het deeg. Kruid met zwarte peper uit de molen en een draaitje zeezout uit de molen en een (dun) laagje geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas.
4 Druk de kaas iets aan en maak knopen van de stroken deeg. Doe dit voorzichtig en pas op dat je niet aan de uiteindes trekt, hierdoor wordt het deeg slap en dun. Leg de knopen op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk eventueel met de resterende knoflookboter.
5 Bak de broodjes in 20 minuten goudbruin en gaar.
Knoflookbroodjes met Pecorino of Parmezaan is een recept van Solo Open Kitchen