Noorse boterham

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij het kreeftenvlees uit de staart en poten in fijne sneetjes. Maak het vlees los aan de binnenkant van het karkas en hou het bij om toe te voegen aan de vinaigrette.
  • 2 Giet 2/3 van de yoghurt in een kom, voeg de olijfolie toe en klop met een garde of vork. Voeg de granaatappelpitjes toe. Verdun met Aquavit tot een romig mengsel. Voeg de stukjes kreeft toe. Proef en kruid bij naar smaak.
  • 3 Smeer Becel Gold op je volkoren boterhammen en leg er de zalm op. Doe er de vinaigrette op met de stukjes kreeft. Werk af met wat oesterblaadjes of waterkers. Pas op: oesterblaadjes smaken heel zilt, dus je hoeft geen zout toe te voegen.
  • 4 Garneer met een koffielepel zalmeitjes. Op de stukjes kreeft leg je een mespunt vliegviseitjes.
  • 5 Dien op met een frisse salade.
  • 6 Deze Noorse boterham is een creatie van sommelier Eric Boschman.

Noorse boterham is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geitenkaastosti met tijmhoning
15 min Snack
Bekijk recept
Croque van de herder
10 min Lunchgerecht
Bekijk recept
Meergranen boterham met rookvlees & kappertjes
10 min Snack
Bekijk recept

Tortilla wraps met Noorse maatjes
Lunchgerecht
Bekijk recept
Aspergepakketje met zalm
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Toast met gerookte zalm en rucola-tuinkersboter
20 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Noorse eieren
0 min
Bekijk recept