Flatbread met gehaktballetjes en hummus

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was de komkommer en snijd hem in linten. Pluk de blaadjes munt van de steeltjes en snijd ze fijn.
  • 2 Maak de hummus: Spoel de kikkererwten en laat ze goed uitlekken. Pel het teentje knoflook en pers het. Blend de kikkererwten met de look en de tahini, voeg olijfolie toe en roer tot een smeuïge dip. Breng op smaak met citroensap en kruid bij met cayennepeper en zeezout.
  • 3 Maak de lamsballetjes:
  • 4 Hak de chilipeper fijn. Was de kruiden, dep ze droog en hak ze fijn. Pel het teentje knoflook en pers het. Meng alle ingrediënten door het lamsgehakt en vorm er met vochtige handen kleine balletjes van. Dek af met folie en laat even rusten in de koelkast.
  • 5 Verhit de Solo Margarine in een koekenpan en bak de lamsgehaktballetjes rondom mooi bruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • 6 Verdeel de hummus over de flatbreads en leg er de lamsballetjes bovenop. Werk af met komkommerlinten en munt en rol op of vouw dicht.

Flatbread met gehaktballetjes en hummus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Hummus garni
5 min Snack
Bekijk recept
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Speltbrood met hummus en Ibéricoham
10 min Snack
Bekijk recept
Pittige hummus met paprika
35 min -
Bekijk recept

Grieks flatbread met gyros van kip
2 uur-
Bekijk recept
Ingemaakte labneballetjes & flatbread met labneballetjes & Arabische koffie
2 uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Komijn-, venkel- en flatbreadchips & knoflooklabne-dip
30 min-
Bekijk recept
Salade met pit
15 min- Voorgerecht
Bekijk recept