Zoek
Vijgen op meringuegebak
4
65 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 eiwitten
300 g bloemsuiker
4 eetlepels suiker
2 eetlepels gegrilde amandelschilfers
100 g amandelpoeder
kaneelpoeder
100 g verse kaas
1 dl room
8 verse vijgen
Bereiding
1
Klop de eiwitten zeer stijf op en roer er beetje bij beetje de suiker bij.
2
De eiwitten moeten stijf en glanzend zijn.
3
Spatel er het amandel- en kaneelpoeder door.
4
Verdeel de bereiding in 4 koeken op een stuk bakpapier en laat in de op 160° C voorverwarmde oven bakken.
5
Klop de room half op met de suiker en roer door de verse kaas.
6
Snijd de vijgen in stukken.
7
Verdeel op de borden een spiegeltje verse kaas en schik er enkele stukjes vijgen op.
8
Schik er een gebak op en werk af met de enkele lepels verse kaas, de rest van de stukken vijgen en versier met de amandelschilfers.
Vijgen op meringuegebak is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept