Kersentaart

4
65 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 170°C.
  • 2 Het kruimeldeeg: neem een kom en meng hierin de bloem, het zout en de Solo. Giet er het water bij en bewerk het deeg tot een homogene massa.
  • 3 Rol het daarna uit. Smeer een diepe, ronde springvorm met een geribbelde rand met een diameter van 25 cm in met de Solo vloeibaar.
  • 4 Bedek de bodem en de randen van de bakvorm met een laag deeg.
  • 5 Bak het deeg 10 min. in de voorverwarmde oven.
  • 6 Haal de bodem uit de oven.
  • 7 Schik de kersen gelijkmatig op de taartbodem.
  • 8 Meng de eieren, de suiker en de light room in een kom.
  • 9 Giet deze bereiding over de kersen en zet de taart ongeveer 25 min. in de oven.1
  • 0 Ontvorm de taart en laat ze op een taartrooster afkoelen. 1
  • 1 Tips: Je kan tijd besparen als je ontpitte kersen uit een bokaal gebruikt. Laat ze eerst goed uitlekken voordat je ze op de taartbodem schikt. Je kan ook kant-en-klare kruimeldeeg kopen in de supermarkt.

Kersentaart is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Volle kersentaart
2 uur-
Bekijk recept
Chocolade-kersentaart
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Schwarzwalder kersentaart
1uur- Gebak
Bekijk recept
Spannende Kersentaart
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Volle kersentaart
2 uur-
Bekijk recept
Chocolade-kersentaart
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Schwarzwalder kersentaart
1uur- Gebak
Bekijk recept
Spannende Kersentaart
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept