2 Het kruimeldeeg: neem een kom en meng hierin de bloem, het zout en de Solo. Giet er het water bij en bewerk het deeg tot een homogene massa.
3 Rol het daarna uit. Smeer een diepe, ronde springvorm met een geribbelde rand met een diameter van 25 cm in met de Solo vloeibaar.
4 Bedek de bodem en de randen van de bakvorm met een laag deeg.
5 Bak het deeg 10 min. in de voorverwarmde oven.
6 Haal de bodem uit de oven.
7 Schik de kersen gelijkmatig op de taartbodem.
8 Meng de eieren, de suiker en de light room in een kom.
9 Giet deze bereiding over de kersen en zet de taart ongeveer 25 min. in de oven.1
0 Ontvorm de taart en laat ze op een taartrooster afkoelen. 1
1 Tips: Je kan tijd besparen als je ontpitte kersen uit een bokaal gebruikt. Laat ze eerst goed uitlekken voordat je ze op de taartbodem schikt. Je kan ook kant-en-klare kruimeldeeg kopen in de supermarkt.