Zoek
Aardbeientaart met slagroom
8
80 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
125 g suiker
zout
75 g bloem
50 g Maïzena
0.5 theelepel bakpoeder
50 g aardbeienjam
1 dl light room
1 dl slagroom
1 pakje vanillepuddingpoeder
0.5 l melk
3 pakjes vanillesuiker
4 eieren
750 g aardbeien
25 g fijngehakte pistachenoten
Bereiding
1
Bereid de pudding met melk en laat afkoelen.
2
Laat de oven voorverwarmen op 170°.
3
Klop de eidooiers en 4 eetlepels warm water met de garde tot een dik schuim.
4
Voeg geleidelijk suiker toe en klop tot er een dikke massa ontstaat.
5
Klop de eiwitten met het zout stijf en roer onder het mengsel.
6
Meng bloem, Maïzena en bakpoeder, zeef over de eieren en schep luchtig dooreen.
7
Giet het deeg in de met bakpapier belegde springvorm (30 cm), bak 40 minuten in de oven bakken en laat in de vorm afkoelen.
8
Snij de taart in twee lagen. Meng de jam en de light room door elkaar en strijk over de onderste helft.
9
Was de aardbeien en verwijder de steeltjes. 1
0
Snijd 2/3 van de vruchten in stukjes, de rest in schijfjes. 1
1
Klop de room met de vanillesuiker stijf en meng onder de koude pudding. 1
2
Meng de stukjes aardbei door 1/3 van de crème.1
3
Strijk deze vulling over de taartbodem en bedek met de bovenste helft.1
4
Strijk de rest van de crème over de taart en de rand uit. 1
5
Bestrooi de bovenkant van de taart met pistachenoten en versier waaiervormig met de aardbeischijfjes. Koel bewaren.
Aardbeientaart met slagroom is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Slagroomtaart
50 min
Gebak
Bekijk recept
Meloenvla met gember
10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Chocoladetruffeltaart
45 min
Bekijk recept
Cranachan - Slagroom met havervlokken en frambozen
Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeientaart met Thaïse basilicum
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Aardbeientaart
85 min
Bekijk recept
Frisse aardbeientaart met frambozen en bessen
60 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Open aardbeientaart
25 min
Gebak
Bekijk recept