Zoek
Flensjes met ananascompote en gedroogde vijgen
4
55 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
120 g griessuiker
100 g bloem
2 dl melk
10 g Solo Vloeibaar
2 sinaasappels
2 eieren
1 kleine ananas
12 gedroogde vijgen
1 snuifje zout
Bereiding
1
Snijd 4 schijven uit de geschilde ananas en haal het binnenste gedeelte eruit.
2
Bestrooi de schijven met 25 g suiker.
3
De rest van de ananas snijdt u fijn en kookt u gaar met 50 g suiker en een beetje water.
4
Als de ananasjam is afgekoeld, mengt u er 8 fijngesnipperde vijgen onder.
5
Met een canneleermesje haalt u 4 lange schillen van de sinaasappelen, voor u ze perst.
6
Meng de eieren met de bloem en voeg de melk, Solo vloeibaar, suiker en zout toe.
7
Bak vier flensjes die u vult met compote en dichtbindt met een reepje sinaasappelschil.
8
Verwarm de flensjes op een ingevette bakplaat in een warme oven.
9
Bak de ananasschijven in Solo mooi bruin. 1
0
Deglaceer de pan met sinaasappelsap, voeg de rest van de suiker toe en laat indikken. 1
1
Zet het flensje op de ananas en versier met saus en gedroogde vijgen.
Flensjes met ananascompote en gedroogde vijgen is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept
Gevulde flensjes met munt
1uur-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chocosmulrol
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Flensjes met sinaasappelsaus en ijs
25 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde flensjes met vanillekwark
5 min
Nagerecht
Bekijk recept