Flensjes met ananascompote en gedroogde vijgen

4
55 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd 4 schijven uit de geschilde ananas en haal het binnenste gedeelte eruit.
  • 2 Bestrooi de schijven met 25 g suiker.
  • 3 De rest van de ananas snijdt u fijn en kookt u gaar met 50 g suiker en een beetje water.
  • 4 Als de ananasjam is afgekoeld, mengt u er 8 fijngesnipperde vijgen onder.
  • 5 Met een canneleermesje haalt u 4 lange schillen van de sinaasappelen, voor u ze perst.
  • 6 Meng de eieren met de bloem en voeg de melk, Solo vloeibaar, suiker en zout toe.
  • 7 Bak vier flensjes die u vult met compote en dichtbindt met een reepje sinaasappelschil.
  • 8 Verwarm de flensjes op een ingevette bakplaat in een warme oven.
  • 9 Bak de ananasschijven in Solo mooi bruin. 1
  • 0 Deglaceer de pan met sinaasappelsap, voeg de rest van de suiker toe en laat indikken. 1
  • 1 Zet het flensje op de ananas en versier met saus en gedroogde vijgen.

Flensjes met ananascompote en gedroogde vijgen is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept

Gevulde flensjes met munt
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chocosmulrol
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Flensjes met sinaasappelsaus en ijs
25 min- Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde flensjes met vanillekwark
5 min Nagerecht
Bekijk recept