Zoek
appelcrackers met mascarpone en frambozen
4
15 min
Solo Open Kitchen
-
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
4 stuks jonagold appels
solo vloeibaar
150 gr in Whisky geweekte rozijnen
200 gr mascarpone
8 vellen filo deeg
1 sap citroen
100 gr suiker
1 dl opgeklopte room
6 el bloemsuiker
4 el amandelpoeder
2 el whisky
1 bakje frambozen
verse munt
Bereiding
1
oven voorverwarmen op 200°C
2
bak appelpartjes in de solo vloeibaar met de suiker
3
voeg kaneel en rozijnen toe
4
giet het citroensap erbij
5
laat 5 minuten sudderen en frambozen op het eind toevoegen
6
neem een vel deeg en plooi het dubbel
7
beboter 1/3 van het vel met solo vloeibaar
8
leg het appelmengsel op het niet beboterde gedeelte bestrooi met wat amandelpoeder
9
plooi in een driehoek en druk stevig aan1
0
leg ze op en bakplaat en bak 10 minuten tot goudbruin1
1
meng intussen de room met de mascarpone1
2
voeg er 2 el Whisky en 5 el bloemsuiker aan toe1
3
serveer dit bij de appelcrackers (kan ook met vanille ijs) 1
4
versier met enkele frambozen en verse munt
appelcrackers met mascarpone en frambozen is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Mango-frambozenjelly's
15 min
Nagerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min-
Lunchgerecht
Bekijk recept
Salade van rundvlees met frambozen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min
Nagerecht
Bekijk recept