Zoek
rabarber en aardbei crumble
4
20 min
Solo Open Kitchen
Nagerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
120 gr suiker
80 ml sinaasappelsap
5 stengels rabarber
2 el sinaasappel zeste
250 gr aardbeien
80 gr solo
75 gr bruine suiker
1 el kaneel
30 gr geraspte kokosnoot
Bereiding
1
oven voorverwarmen op 180°C
2
rabarber wassen en in 5cm lange stukken snijden, de aardbeien halveren.
3
breng het sinaasappelsap, de zeste en de 120 gr suiker aan de kook en voeg de rabarber toe.
4
laat 5 minuten sudderen tot de rabarber mals is maar niet tot moes gekookt is.
5
neem van het vuur en voeg de aardbeien toe
6
giet in een beboterde vuurvaste schotel
7
meng bloem, bruine suiker, kaneel, kokosnoot en boter tot een massa die op broodkruimels lijkt.
8
strooi het mengsel over het fruit en plaats in de oven en bak 30 minuten tot de crumble goudbruin is.
9
serveer lauw met vanilleijs
rabarber en aardbei crumble is een recept van
Solo Open Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Appelcrumble
20 min
Gebak
Bekijk recept
Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min
Voorgerecht
Bekijk recept
Cranberry crumble
Bekijk recept
Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes
70 min-
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Makreelfilet en rabarberchutney
20 min
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min-
Nagerecht
Bekijk recept
Rabarbertaart met dadels
95 min
Bekijk recept