rabarber en aardbei crumble

4
20 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 oven voorverwarmen op 180°C
  • 2 rabarber wassen en in 5cm lange stukken snijden, de aardbeien halveren.
  • 3 breng het sinaasappelsap, de zeste en de 120 gr suiker aan de kook en voeg de rabarber toe.
  • 4 laat 5 minuten sudderen tot de rabarber mals is maar niet tot moes gekookt is.
  • 5 neem van het vuur en voeg de aardbeien toe
  • 6 giet in een beboterde vuurvaste schotel
  • 7 meng bloem, bruine suiker, kaneel, kokosnoot en boter tot een massa die op broodkruimels lijkt.
  • 8 strooi het mengsel over het fruit en plaats in de oven en bak 30 minuten tot de crumble goudbruin is.
  • 9 serveer lauw met vanilleijs

rabarber en aardbei crumble is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Appelcrumble
20 min Gebak
Bekijk recept
Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cranberry crumble
Bekijk recept
Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes
70 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse rabarber ijscake met maanzaadjes
400 min- Nagerecht
Bekijk recept
Rabarbertaart met dadels
95 min
Bekijk recept